Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Αράχωβα Trail 2: 2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος στις 28 Αυγούστου 2016

Created date

03/08/2016 - 12:32

Body

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, θα διεξαχθεί στην Αράχωβα ο 2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος, καθώς και ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου 11Κ. Την Διοργάνωση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας (ΣΧΟΑ) με την υποστήριξη της Δημοτικής Eνότητας  Αράχωβας. Σκοπός του Αγώνα είναι η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής καθώς και  η διάδοση του Ορεινού Τρεξίματος. Φέτος προστέθηκε και ένας αγώνας δρόμου Παίδων, 1 χιλιομέτρου. Σκοπός του είναι να φέρει τους νέους κοντά στον αθλητισμό.

Ορεινός Ημιμαραθώνιος

Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας

Ώρα Εκκίνησης : 9:30 π.μ.

Απόσταση Διαδρομής : 21 χιλιόμετρα

Θετική Υψομετρική Διαφορά : 1454m

Διαδρομή Αγώνα Arachova Trail: Η Διαδρομή θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (950m) και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα κατευθυνθούν ανατολικά για τα επόμενα 5 χιλιόμετρα όπου θα υπάρχει και ο 1ος σταθμός ανεφοδιασμού «Παναγιωτού» (890m). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια μέχρι το 11ο χιλιόμετρο της διαδρομής, όπου θα συναντήσουν τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού «Μάνα» (1540m). Από εκεί θα συνεχίσουν δυτικά για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα μέχρι τον 3ο σταθμό ανεφοδιασμού «Βλαχόλακκα» (1650m), στο 15ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο που υψώνετε βόρεια της Αράχωβας με κορυφή τον «Πετρίτη» (1924m). Το υψηλότερο σημείο διαδρομής βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο με υψομετρική 1880m. Η διαδρομη θα  συνεχιστεί  με κατεύθυνση νοτιοδυτική-νότια μέχρι τον 4ο σταθμό ανεφοδιασμού «Λιγκερίσος» (1150m), στο 20ο χιλιόμετρο. Στη συνέχεια θα συναντήσουν το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας, το οποίο  και θα διασχίσουν, για να εισέλθουν στο χωριό. Αφού διασχίσουν τον Εγκάρσιο (264 σκαλοπάτια που οδηγούν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου), θα οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια του χωριού στο Γυμνάσιο Αράχωβας, όπου και θα τερματίσουν.

Ορεινός Αγώνας Δρόμου 11Κ

Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας

Ώρα Εκκίνησης : 10:00 π.μ.

Απόσταση Διαδρομής : 11 χιλιόμετρα

Θετική Υψομετρική Διαφορά : 435m

Διαδρομή Αγώνα : Η Διαδρομή θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (950m) και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα κατευθυνθούν ανατολικά για τα επόμενα 5 χιλιόμετρα με μικρή υψομετρική διαφορά μέχρι τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού «Παναγιωτού» (890m). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια μέχρι το 6ο χιλιόμετρο της διαδρομής, θέση «Γιώργη Βρύση» (1145m) από όπου και θα κατευθυνθούν δυτικά για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα, μέχρι το 2ο σταθμό ανεφοδιασμού (4ο για την μεγάλη διαδρομή), «Λιγκερίσος» (1150m). Στη συνέχεια θα συναντήσουν το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας το οποίο  και θα διασχίσουν για να εισέλθουν στο χωριό. Αφού διασχίσουν τον «Εγκάρσιο» θα οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια του χωριού στο Γυμνάσιο Αράχωβας, όπου και θα τερματίσουν.

Δείτε σε χάρτη τη διαδρομή 11Κ του Arachova Trail.

Αγώνας Δρόμου Παίδων 1K

Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας

Ώρα Εκκίνησης : 10:30 π.μ.

Απόσταση Διαδρομής : 1 χιλιόμετρο

Θετική Υψομετρική Διαφορά : 35m

Διαδρομή Αγώνα : Η Διαδρομή θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα επιστρέψουν μέσα από καλντερίμι στο Γυμνάσιο Αράχωβας όπου και θα τερματίσουν.

Η συμμεχοτή στον αγώνα δρόμου παίδων 1Κ είναι δωρεάν.

Δικαίωμα συμμετοχής έχου όλα τα παιδιά του Δημοτικού.
Οι εγγραφές για τον αγώνα παίδων θα γίνουν στην γραμματεία του αγώνα το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016.

Βραβεύσεις & Έπαθλα : Σε κάθε αγώνα υπάρχουν 2 κατηγορίες (Ανδρών - Γυναικών). Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας με κύπελλο. Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες Ορεινός Ημιμαραθώνιος & Ορεινός Αγώνας Δρόμου 11Κ, θα παραλάβουν από τη Γραμματεία, τεχνικό μπλουζάκι με τα διακριτικά του κάθε αγώνα.

Όριο Τερματισμού : Το όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο και τον Ορεινό Αγώνα Δρόμου 11Κ είναι οι 5 ώρες.

Πρόγραμμα Αγώνων

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Παραλαβή Αριθμών και chip Χρονομέτρησης από τη Γραμματεία του Αγώνα (Γυμνάσιο Αράχωβας), από 5:00μμ έως 11:00μμ
Παρουσίαση του Αγώνα στους αθλητές και  Party στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας στις 8:00μμ.

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

7:00πμ - 9:00πμ : Παραλαβή Αριθμών
9:30πμ : Εκκίνηση Ορεινού Ημιμαραθωνίου
10:00πμ : Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα Δρόμου 10Κ
10:30πμ : Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου Παίδων 1Κ
2:00μμ : 
Απονομές Επάθλων
2:30μμ : Λήξη διοργάνωσης

Δείτε το χάρτη των διαδρομών στα μονοπάτια Παρνασσού.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες 21 και 11 χιλιομέτρων, θα είναι ανοιχτές μέχρι και την Κυριακή 21 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να δείτε εδώ.  

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Χορηγός επικοινωνίας είναι το OnParnassos.gr

Hot Links

Instagram Feed

Follow your heart ❤ 🗻 ⛷🏂

📍Gerontovrachos, Mt. Parnassos

📷 @apostolosm
via @trekkinghellas_parnassos 

#onparnassos #parnassos #skiing #skimo #skimountaineering #snowboard #splitboarding #mountain #winter #skiresort #highmountain #mountainlife #mountains #greece #arachova #delphi #snow #march #instagreece #instatravel #covidfree #bestdestinations #europe #greekmountains #landscapephotography #mountainphotography #discovergreece #visitgreece #picofthedaycomments1
📍Δαύλεια, Ανατολικός Παρνασσός

📷 @icon_pragiannis 👏

#parnassos #mountain #onparnassos #davleia #arachova #snow #alpine #bestdestinations #photography #landscapephotography #discovergreece #visitgreece #wu_greece #winter #winterwonderland #greece #nature #village #wanderlust #travelgram #wanttotravelcomments3
Η Μήδεια κι ο Βαλεντίνος προσφέρουν την αγάπη τους στο μαγικό ελατοδάσος 🌨 😍

#snowing #snow #letitsnow #onparnassos #winterwonderland #winter #february #heavysnow #snowfall #parnassos #agoriani #arachova #greece #discovergreece #visitgreece #wu_greece #covidfree #mountain #coldweather #snowgram #picoftheday #valentinesday #medeia #mountainlifestyle #digitalnomads #digitalnomadslife #greekmountains #europe #europetravel 

Follow and tag #onparnassos @onparnassoscomments2
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>