Δημοφιλή άρθρα
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού οι Διεθνείς Αγώνες Αλπικού Σκι 2024. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας...
Μονοπάτι Παρνασσού 2024: Εγγραφές στον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Οι ορεινοί αγώνες δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού 2024» θα πραγματοποιηθούν...
Το μενού της Καθαράς Δευτέρας στην ταβέρνα του Μπάμπη στο Λιβάδι Αράχωβας. Σε μια από τις...
Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Πολύδροσο και Λιλαία. Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων σε Πολύδροσο και Λιλαία περιλαμβάνει το φετινό...
Απόκριες 2024 στο Γαλαξείδι με Αλευρομουτζούρωμα. Το αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2024, το οποίο διοργανώνεται από τον...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Από τον Παρνασσό ξεκινά η διαδρομή των 112km του Ultra Tihiorace

Δημοσίευση: 16/10/2018 10:44
|
Τελ. Ενημέρωση: 11/10/2021 03:31

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Ultra Tihiorace συνολικής απόστασης 112 χλμ., ο οποίος αποτελεί συνέχεια του περσινού αγώνα Δελφοί-Τείχιο.

Ο αγώνας Ultra Tihiorace θα έχει ως αφετηρία το χωριό Πολύδροσο (με κατεύθυνση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού) και περνώντας από τους Δελφούς θα καταλήξει στο Τείχιο Δωρίδας. Ο αγώνας θα είναι απόστασης 112 χλμ. με θετική υψομετρική 5800μ. και θα κινείται σε μεγάλο ποσοστό πάνω στην γνωστή από το 2017 διαδρομή με την προσθήκη 40 χλμ. μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην γραφική Πολύδροσο στους πρόποδες του Παρνασσού και πλάι στην κοιλάδα του Βοιωτικού Κηφισού. Το εθνικό μονοπάτι 22 θα αποτελέσει την πρώτη ανάβαση και θα οδηγήσει τους αθλητές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Χωματόδρομος και στη συνέχεια μονοπάτι θα οδηγήσει στη βάση του κώνου της Λιάκουρας. Η ανάβαση στην κορυφή (18ο χλμ.) θα γίνει από κοινό μονοπάτι με την κατάβαση. Η Λιάκουρα με υψόμετρο 2457μ. είναι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής και με απίστευτη θέα προς κάθε κατεύθυνση. Έπειτα οι αθλητές θα συνεχίσουν δυτικά προς το Γεροντόβραχο με κορυφή 2390μ.

Οι υπεραθλητές θα περάσουν το χιονοδρομικό κέντρο Γεροντόβραχου, το καταφύγιο Δέφνερ και θα εισέλθουν στο ελατοσκέπαστο μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στο Λιβάδι Αράχωβας και από εκεί περνώντας κάτω από το Κωρύκειο Άνδρο θα εισέλθουν στο αρχαίο πετρόχτιστο μονοπάτι που είναι αρκετά φαρδύ και με θέα τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μέσω του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 θα οδηγηθούν στο κέντρο των Δελφών, θα περάσουν από το χωριό Χρισσό και θα φτάσουν στον ελαιώνα (χαμηλότερο υψόμετρο της διαδρομής 40μ.) από εκεί θα προσεγγίσουν το χωριό Σερνικάκι και Αγία Ευθυμία. Θα περάσουν τον κάμπο «Γαρδίκι» και θα φτάσουν στο κέντρο της Βουνιχώρας.

Μέσω τις επίπονης ανάβασης στο όρος Κοκκινάρι (τμήμα του όρους Γκιώνα) θα βρεθούν στο κέντρο του Μαλανδρίνου και από εκεί στο χωρίο Βραίλα. Με θέα τα μεγάλα βουνά της Ρούμελης (Γκιώνα, Βαρδούσια) οι αθλητές θα φτάσουν στο χωριό Ποτιδάνεια και από εκεί θα οδηγηθούν στο χωριό Παλιοξάρι καταλήγοντας στο σημείο τερματισμού το Τείχιο.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες θα βρείτε στο tihiorace.gr

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση