Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Από τον Παρνασσό ξεκινά η διαδρομή των 112km του Ultra Tihiorace

Created date

16/10/2018 - 10:44

Body

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Ultra Tihiorace συνολικής απόστασης 112 χλμ., ο οποίος αποτελεί συνέχεια του περσινού αγώνα Δελφοί-Τείχιο.

Ο αγώνας Ultra Tihiorace  θα έχει ως αφετηρία το χωριό Πολύδροσο (με κατεύθυνση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού) και περνώντας από τους Δελφούς θα καταλήξει στο Τείχιο Δωρίδας. Ο αγώνας θα είναι απόστασης 112 χλμ. με θετική υψομετρική 5800μ. και θα κινείται σε μεγάλο ποσοστό πάνω στην γνωστή από το 2017 διαδρομή με την προσθήκη 40 χλμ. μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην γραφική Πολύδροσο στους πρόποδες του Παρνασσού και πλάι στην κοιλάδα του Βοιωτικού Κηφισού. Το εθνικό μονοπάτι 22 θα αποτελέσει την πρώτη ανάβαση και θα οδηγήσει τους αθλητές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Χωματόδρομος και στη συνέχεια μονοπάτι θα οδηγήσει στη βάση του κώνου της Λιάκουρας. Η ανάβαση στην κορυφή (18ο χλμ.) θα γίνει από κοινό μονοπάτι με την κατάβαση. Η Λιάκουρα με υψόμετρο 2457μ. είναι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής και με απίστευτη θέα προς κάθε κατεύθυνση. Έπειτα οι αθλητές θα συνεχίσουν δυτικά προς το Γεροντόβραχο με κορυφή 2390μ.

Οι υπεραθλητές θα περάσουν το χιονοδρομικό κέντρο Γεροντόβραχου, το καταφύγιο Δέφνερ και θα εισέλθουν στο ελατοσκέπαστο μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στο Λιβάδι Αράχωβας και από εκεί περνώντας κάτω από το Κωρύκειο Άνδρο θα εισέλθουν στο αρχαίο πετρόχτιστο μονοπάτι που είναι αρκετά φαρδύ και με θέα τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μέσω του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 θα οδηγηθούν στο κέντρο των Δελφών, θα περάσουν από το χωριό Χρισσό και θα φτάσουν στον ελαιώνα (χαμηλότερο υψόμετρο της διαδρομής 40μ.) από εκεί θα προσεγγίσουν το χωριό Σερνικάκι και Αγία Ευθυμία. Θα περάσουν τον κάμπο «Γαρδίκι» και θα φτάσουν στο κέντρο της Βουνιχώρας.

Μέσω τις επίπονης ανάβασης στο όρος Κοκκινάρι (τμήμα του όρους Γκιώνα) θα βρεθούν στο κέντρο του Μαλανδρίνου και από εκεί στο χωρίο Βραίλα. Με θέα τα μεγάλα βουνά της Ρούμελης (Γκιώνα, Βαρδούσια) οι αθλητές θα φτάσουν στο χωριό Ποτιδάνεια και από εκεί θα οδηγηθούν στο χωριό Παλιοξάρι καταλήγοντας στο σημείο τερματισμού το Τείχιο.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες θα βρείτε στο tihiorace.gr

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>