Δημοφιλή άρθρα
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού οι Διεθνείς Αγώνες Αλπικού Σκι 2024. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας...
Μονοπάτι Παρνασσού 2024: Εγγραφές στον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Οι ορεινοί αγώνες δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού 2024» θα πραγματοποιηθούν...
Το μενού της Καθαράς Δευτέρας στην ταβέρνα του Μπάμπη στο Λιβάδι Αράχωβας. Σε μια από τις...
Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Πολύδροσο και Λιλαία. Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων σε Πολύδροσο και Λιλαία περιλαμβάνει το φετινό...
Απόκριες 2024 στο Γαλαξείδι με Αλευρομουτζούρωμα. Το αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2024, το οποίο διοργανώνεται από τον...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Ανάσταση για πρώτη φορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού στα 2.240 μέτρα - Όλες οι εκδηλώσεις μέχρι τις 5 Μαΐου

Δημοσίευση: 17/04/2019 16:54
|
Τελ. Ενημέρωση: 09/11/2021 15:33

Φωτ.: Γιάννης Κωστελίδης / onParnassos.gr

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη της χιονοδρομικής σεζόν στις 5 Μαΐου 2019, με κορυφαία την Ανάσταση που θα τελεστεί για πρώτη φορά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα 2240μ., το Μεγάλλο Σάββατο.

Παράλληλα, το εισιτήριο από τις 16 Απριλίου είναι μειωμένο στην τιμή χαμηλής περιόδου, ενώ από τις κάρτες πολλαπλών μονάδων θα αφαιρείται μία μονάδα, αντί για δύο (καθημερινές και σ/κ). Το ωράριο λειτουργίας μέχρι και τη λήξη της σεζόν θα είναι από τις 8π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. Το ύψος χιονιού στο χιονοδρομικό ξεπερνά τα 2 μέτρα, με το τοπίο να παραπέμπει περισσότερο σε Φεβρουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 21 Απριλίου
Αγώνας Προπονητών – Εκπαιδευτών Χιονοδρομίας 2019: Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα αυτού του επιπέδου που γίνεται στην Ελλάδα. Ο αγώνας θα γίνει στα πρότυπα παρόμοιων αγώνων του εξωτερικού όπου πέρα από το καθαρά διαγωνιστικό τμήμα θα έχει και επίδειξη ικανοτήτων των προπονητών-εκπαιδευτών. Παράλληλα με τους αγώνες θα γίνει και ένα μεγάλο πάρτι στον προαύλιο χώρο του σαλέ των Κελλαριών από Dj’s της Αράχωβας.

Μ. Δευτέρα 22, Μ. Τρίτη 23 & Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου
Οι χιονοδρόμοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση νέων μοντέλων χιονοδομικού εξοπλισμού για το 2019-2020, από τις εταιρείες Blizzard, Head & Nordica και να τα δοκιμάσουν στην πράξη.

Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου
PABA Bear Ski Cup 2019: Η Σχολή Σκι Πάππος Μπαλντούμης συνεχίζοντας την προσπάθεια για συνεχή διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος διοργανώνει και φέτος το PABA BEAR SKI CUP. Έναν παιδικό αγώνα ανοιχτής συμμετοχής για παιδιά προαγωνιστικής ηλικίας που έχει ως σκοπό οι μικροί χιονοδρόμοι να διασκεδάσουν και να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ έχοντας φυσικά μαζί τους τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Μ. Σάββατο 27 Απριλίου
Για πρώτη φορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, θα τελεστεί η Αναστάσιμη Ακολουθία στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα Κελλάρια (κορυφή αναβατήρα Βάκχου) στις 15:00.

1 – 5 Μαΐου
To «The Battle» επιστρέφει από τη σχολή σκι Snowport για να δώσει στη φετινή χρονιά το τελείωμα που της αξίζει. Σε ένα χορταστικό 5ήμερο όλοι οι χιονοδρόμοι θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να προπονηθούν στο PGS* από τους προπονητές του Snowport Race Department.
  • Να «μονομαχήσουν» μεταξύ τους σε ζευγάρια της επιλογής τους.
  • Και οι πιο θαρραλέοι και αποφασισμένοι να πέσουν στη μάχη με έπαθλα έκπληξη.

*Το PGS είναι συντομογραφία του Parallel Giant Slalom και πρόκειται για χάραξη δύο παράλληλων πανομοιότυπων διαδρομών μικρού γιγαντιαίου σλάλομ (16-20μ). Οι συμμετέχοντες τρέχουν τις διαδρομές σε ζευγάρια και νικητής κάθε ζευγαριού είναι όποιος φτάσει πρώτος στον τερματισμό. Οι χαράξεις θα γίνουν στην πίστα Περικλής που είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα χιονοδρόμων.

Υπενθυμίζουμε ότι ανήμερα το Πάσχα ξεκινά το μοναδικό Πανηγυράκι της Αράχωβας. Κάντε κράτηση σε κάποιο κατάλυμα της περιοχής και απολαύστε μοναδικό Πάσχα στον Παρνασσό!

Διαβάστε επίσης: Σκι το πρωί, μπάνιο στη θάλασσα το μεσημέρι

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση