Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Το 3ο Arachova Trail ήταν το κορυφαίο γεγονός της καλοκαιρινής Αράχωβας [εικόνες]

Created date

06/09/2017 - 17:48

Body

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, οι πλαγιές του Παρνασσού, οι δρόμοι και τα σοκάκια της Αράχωβας, πλημμύρισαν τόσο από αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο 3ο Arachova Trail όσο και από κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τους απολαύσει.

Ο θεός Απόλλωνας είχε συναινέσει στη διεξαγωγή του Arachova Trail κι έτσι ο καιρός ηλιόλουστος και δροσερός, ήταν ιδανικός για τον ορεινό ημιμαραθώνιο των 21χλμ., τον ορεινό αγώνα δρόμου 11χλμ. και τον παιδικό αγώνα 1χλμ. Η οργάνωση από τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Αράχωβας (ΣΧΟΑ), η προθυμία των εθελοντών, αλλά και το συνολικό θετικό κλίμα απέσπασαν εξαιρετικά θετικά σχόλια από συμμετέχοντες και θεατές. Πολύτιμη και... γευστική ήταν η βοήθεια των γυναικών του Συλλόγου Γυναικών Αράχωβας οι οποίες... ντόπαραν τους αθλητές με τοπικά αραχωβίτικα εδέσματα σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Η εκκίνηση του αγώνα για όλες τις διαδρομές δόθηκε από το Γυμνάσιο Αράχωβας και από εκεί οι αθλητές σκαρφάλωσαν στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού περνώντας από σπουδαία σημεία φυσικού κάλλους όπως η θέση «Βλαχόλακκα», η θέση «Μάνα» και το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας, από το οποίο εισήρθαν και πάλι στο χωριό κατεβαίνοντας τα 264 σκαλοπάτια του Εγκάρσιου για να οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια και πάλι στο σημείο εκκίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι το υψηλότερο σημείο που έφτασαν οι αθλητές των 21 χλμ. ήταν σε υψόμετρο 1880μ.

Ο αγώνας της μεγάλης διαδρομής των 21χλμ. ξεκίνησε στις 09:30, ενώ μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε ο αγώνας των 11χλμ. και αμέσως μετά ο παιδικός. Για τη διαδρομή των 21χλμ. πρώτος τερμάτισε ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 2:05:31, ενώ στα 11χλμ. πρώτος την κορδέλα έκοψε ο Κώστας Ζήνδρος με χρόνο 00:58:12. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν αθλητές, θεατές, χορηγους όλους όσους προσέφεραν την βοήθειά τους, δίνοντας ραντεβού το 2018 στο 4ο Arachova Trail το οποίο πιθανόν θα περιλαμβάνει και μεγαλύτερη διαδρομή 45χλμ!

Το onParnassos.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας του Arachova Trail.

Φωτογραφίες: Outrun, Arachova Trail

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>