Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
 • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 • 4 ΕΠΟΧΕΣ
 • ΧΑΡΤΗΣ

Wine Tasting

Το Wine Tasting αποτελεί μία από τις κορυφαίες εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στον Παρνασσό. Συγκεκριμένα, στη βόρεια πλευρά του βουνού, στο γραφικό χωριουδάκι που ακούει στο όνομα «Πολύδροσος», το οινοποιείο Αργυρίου προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμής των κρασιών που παράγονται από το ομώνυμο κτήμα της οικογένειας, στους πρόποδες του Παρνασσού. 

Επισκέψεις οινογνωσίας στο Κελάρι Αργυρίου

Η οινογνωσία πραγματοποιείται στο ειδικά διαμορφωμένο κελάρι που βρίσκεται στον χώρο του οινοποιείου και του ξενώνα Αργυρίου. Εδώ οι επισκέπτες μυούνται στην «μεθυστική» απόλαυση βραβευμένων κρασιών που φέρουν την ετικέτα Αργυρίου.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οινογνωσίας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ετικέτες της επιλογής τους, συνδυάζονταάς τις με τα απαραίτητα σνακ, καθώς και να λάβουν σημαντικές γνώσεις για την παραγωγή του κρασιού, αλλά και της κάθε ποικιλίας ξεχωριστά.

Κρασιά Αργυρίου

Το κτήμα παράγει 9 ετικέτες κρασιών το κάθε ένα με μοναδικά αρώματα και γεύση. Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν λευκά και κόκκινα ελληνικά και διεθνή κρασιά:

 • Έρωχος λευκός: Ανοιχτό πρασινοκίτρινο χρώμα, μοναδικά αρώματα εσπεριδοειδών και φρούτων με μια απαλή και φινετσάτη γεύση. Ένα ισορροπημένο κρασί με ελαφριά επίγευση.
 • Έρωχος ερυθρός: Απαλό κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Πλούσια αρώματα από φρούτα του δάσους με μαλακές τανίνες.
 • Μαλαγουζιά: Μια καθαρά Ελληνική ποικιλία με χρώμα πράσινο και αχυρένιες ανταύγειες. Έντονο άρωμα λεμονιού και άλλων κίτρινων φρούτων, φρέσκια , απαλή γεύση και μέτριας διάρκειας επίγευση.
 • Sauvignon blanc: Ένα κρασί με λαμπερό χρώμα και πράσινες ανταύγειες. Δίνει έντονα αρώματα από τροπικά φρούτα και βότανα συνοδευόμενη από δροσιστική οξύτητα και καθαρή επίγευση.
 • Merlot: Αντιπροσωπευτικό του terroir της περιοχής, ένα εκλεκτό κρασί με πλούσιο άρωμα από φρούτα του δάσους και ελαφριές νότες βανίλιας και ξύλου λόγω της 12μηνης παλαίωσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Λεπτή γεύση και βελούδινη επίγευση.
 • Pinot noir: Απαλό κόκκινο χρώμα με χαρακτηριστικά τα δευτερογενή αρώματα βύσσινου και κερασιού. Πυκνό φρουτώδες με μέτρια οξύτητα ,ξηρές τανίνες και μέτριας διάρκειας επίγευση.
 • Tango rose: Προέρχεται από την Ελληνική τοπική ποικιλία Μαυρούδι και Cabernet Sauvignon. Κοραλλί στο χρώμα, με έντονα τα αρώματα τριαντάφυλλου και ροδάκινου. Ένα κρασί ισορροπημένο με τραγανή γεύση και υψηλής έντασης οξύτητα.
 • Μαντείο λευκό: Χρυσοκίτρινο στο χρώμα, ένα φινετσάτο κρασί παλαιωμένο 4 μήνες, θυμίζει τροπικά κίτρινα φρούτα και εσπεριδοειδή λεμονάτα αρώματα που συνοδεύονται από μια απαλή γεύση δρυός.
 • Μαντείο ερυθρό: Πλούσιο, βαθύ κόκκινο χρώμα με πολύπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες σοκολάτας, καφέ και δρυός συνθέτουν ένα δυναμικό κρασί. Ώριμες τανίνες και εντυπωσιακή πυκνότητα δημιουργούν προϋποθέσεις για μακρά παλαίωση.

Αμπελώνες Αργυρίου


Όλα τα κρασιά της οικογένειας Αργυρίου παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες που βρίσκονται στους πρόποδες του Παρνασσού. Από το 1998, τότε που ο Νίκος Αργυρίου ξεκίνησε την καλλιέργεια των αμπελώνων, ο κύριος στόχος παραμένει ίδιος ακόμη και σήμερα: η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον. Σε αυτό βοηθούν οι κατάλληλες εδαφικές και κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Παρνασσού, καθώς επίσης και οι σύγχρονες μέθοδοι οινοποίησης που ακολουθούνται στο οινοποιείο όλα αυτά τα χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα κρασιά φέρουν τα διακριτικά «Τοπικός Οίνος Παρνασσού».

Ξενώνας Αργυρίου

Στον χώρο που πραγματοποιείται το wine tasting υπάρχει και η δυνατότητα διαμονής σε ένα από τα 6 πανέμορφα δωμάτια του ξενώνα Αργυρίου. 

Argyriou winery and wine tasting guest house
Πληροφορίες & κρατήσεις: +30 2234029616
E-mail: [email protected]
Website: www.argyriouwinery.gr

Hot Links