Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Λιάκουρα 2457μ. - Η κορυφή του Παρνασσού

Εθνικός Δρυμός Παρνασσού

Η ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού.

Κυρίως κείμενο

Διάσημη και επιβλητική. Τα 2.457μ. αγγίζει η ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, Λιάκουρα.

Η Λιάκουρα είναι μια από τις ψηλότερες κορυφές της Ελλάδας και σύμφωνα με την μυθολογία το όνομά της προέρχεται από παραλλαγή της λέξης Λυκώρεια, που σημαίνει κραυγή των λύκων. Έτσι ονομαζόταν παλαιότερα ο Παρνασσός και η ονομασία αυτή αναφέρεται και σε δημοτικά τραγούδια.

Με καθαρό καιρό, στον ορίζοντα είναι ορατές οι κορυφογραμμές του Ολύμπου, του Ελικώνα, της Γκιώνας, των Βαρδουσίων, της Οίτης, του Τυμφρηστού, του Άθω, ακόμη και του Ταϋγέτου!

Η Λιάκουρα είναι σκεπασμένη με χιόνι το μεγαλύτερο διάστημα του έτους και συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η ανατολή του ήλιου από τη Λιάκουρα είναι συγκλονιστική, αν φυσικά το επιτρέπει ο καιρός. Πολλοί είναι οι ορειβάτες που κατασκηνώνουν στην κορυφή, ώστε να βιώσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Η πιο γνωστή και εντυπωσιακή διαδρομή που οδηγεί στη Λιάκουρα είναι από τη χαράδρα της Βελίτσας, η οποία αποτελεί και το πιο παρθένο και άγριο κομμάτι του Παρνασσού. Εναλλακτικά, είναι προσβάσιμη μετά από παράκαμψη από το εθνικό μονοπάτι 22 πριν τον Τσάρκο, από το Σέσι ή από την περιφερειακή που έρχεται από την Φτερόλακα.

Photo: Γιάννης Κωστελίδης

Hot Links

Instagram Feed

AWESOME landscape in Velitsa Gorge! These summer days #onparnassos 😍 . 📷 Thank you @_fotis_drls_ for this amazing photo. .
.

#parnassos #mountain #summer #august #discovergreece #visitgreece #greece #river #discovereurope #forest #nature #natgeo #instagood  #photography #landscape #bestoftheday #instatravelcomments2
Καλό μήνα από τη Βάργιανη στο δυτικό άκρο του Παρνασσού!⁠
⁠
⁠
⁠
#parnassos #vargiani #greece #mountain #village #visitgreece #vacation #summer #august #helloaugust #photography #bestphotos #discoverearth #mountainlife #dronephotography #mavicair #drone #onparnassos #instatravel #instagood #discovergreececomments2
Ancient paths, long distance trails, National Park, fir forests, picturesque villages, mythical caves and alpine zone. Hiking on Mount Parnassos is the ultimate experience this summer!

.
.
.

📸 Kostas Kaltsas

.
.
.

#hiking #mountain #Parnassos #Delphi #Greece #path #trail #summer #forest #tourism #discovergreece #discoverearth #visitgreece #visiteurope #europe #bestdestinations #photography #nature #summeringreece #trekkinghellas #onparnassoscomments1
Βρείτε μας στο Instagram