Σε ένα από τα πιο cozy και εντυπωσιακά all day στέκια του Παρνασσού, το bar & restaurant Le Grand Chalet, έρχεται ένα μοναδικό event για όλους τους φίλους του κρασιού. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, από τις 15:00 έως τις 19:00, θα πραγματοποιηθεί το event «Taste the Mountain Vol 2 – Wine Pairing» στο οποίο εκλεκτά κρασιά Παρνασσού του κτήματος «Αργυρίου» συναντούν εξαιρετικούς μεζέδες, τοπικά τυριά, άγρια μανιτάρια και καπνιστή πέστροφα, μαγειρεμένα στη δημιουργική κουζίνα του Le Grand Chalet. Τη μουσική επιμέλεια του event θα αναλάβει η μπάντα του Θανάση Βαλάσκα, με τη Νίκη Ασμάτη και τον Γιώργο Παπαδημητρίου.
Ειδικό μενού Wine Pairing
Το ειδικό μενού του event, επιμελημένο από την σεφ Γιώτα Ματζάκου και τον head bartender Λευτέρη Γιαλούση, θα… παντρέψει με ιδανικό τρόπο τρεις διαφορετικές ποικιλίες κρασιών, άψογα συνδυασμένες με γευστικά πιάτα, διεγείροντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Συγκεκριμένα:
Το λευκό Sauvignin Blanc «Αργυρίου» συνδυάζεται με καπνιστή πέστροφα σε φωλιά άγριων χόρτων, με λεμονάτη σάλτσα φρέσκων μυρωδικών και ψητό κοτόπουλο γεμιστό με τοπικά τυριά σε σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.
Το ροζέ Tango-100% Mαυρούδι «Αργυρίου» με τηγανιά άγριων μανιταριών με αποξηραμένα βερύκοκα, φουντούκια και αιγοπρόβεια αρωματισμένα σκληρά τοπικά τυριά.
Τέλος, το κόκκινο κρασί Merlot «Αργυρίου» θα είναι συνδυασμένο με αγριογούρουνο τας κεμπάπ και ρολάκια καπνιστής μελιτζάνας γεμιστά με φορμαέλα σε σάλτσα λιαστής τομάτας.
Για όσους βέβαια επιθυμούν κάτι πιο ιδιαίτερο και αρωματικό αρκεί να εμπιστευθούν τους έμπειρους bartenders του μαγαζιού. Ξεχωριστή πρόταση αποτελεί το White winter (λευκό ζεστό κρασί Sauvignon blanc «Αργυρίου», μαγειρεμένο με μπαχάρια, θυμάρι, φασκόμηλο και αχλάδια), ο Χειμωνανθός (χειμωνανθός liqueur από βότανα, φλούδες εσπεριδοειδών και μέλι, tango ροζέ κρασί «Αργυρίου», μοσχολέμονο, σιρόπι grapefurit kai grapefruit soda) καθώς και η Ερωφίλη (κόκκινο Merlot «Αργυρίου», liqueur τριαντάφυλλο, σιρόπι καραμέλα, χυμός βύσσινο).
Τιμές
Ποτήρι κρασί + αντίστοιχος μεζές: 5€
Φιάλη λευκό ή ροζέ κρασί + αντίστοιχος μεζές: 20€
Φιάλη κόκκινο κρασί + αντίστοιχος μεζές: 25€
Wine cocktails: 6,50€
Τηλέφωνα κρατήσεων: 22340 61301 και 69444 26880.